Diversitat Teatral

Teatre professional inclusiu

Diversitat Teatral neix el 2011 a Sabadell com a paraigües per donar suport a la producció de l’obra El sexe dels àngels d’Emili Corral. Des d’aleshores ha comptat amb grans professionals que han fet possible altres projectes com La última pirueta (2013) o De la Miss a la mitad (2016).

Si vols col·laborar amb Diversitat Teatral, contacta amb nosaltres.

El denominador comú de la feina artística i pedagògica de la companyia sorgeix del desig de contribuir a eliminar etiquetes i dissoldre la barrera mental de la “discapacitat”. Això ho fem a partir d’un treball artístic sobre temes universals, que connecti amb tota mena de públics i doni visibilitat a artistes amb diversitat funcional i/o sensorial en circuits comercials i no només de teatre social o inclusiu.

El nostre factor diferencial és que apostem per una veritable inclusió d’artistes amb diversitat funcional en el mainstream de les arts escèniques del nostre país. Els nostres objectius s’estenen a tota la societat, i no només als beneficis que la pràctica d’una activitat artística suposa per a les persones que la duen a terme. Volem impulsar artistes amb talent, capaços de desenvolupar una carrera dins la professió amb igualtat d’oportunitats i que vegin reconeguda la seva feina pel valor de la mateixa, i no per l’excepcionalitat de la seva condició personal.

És per això que fem un salt endavant, i en els propers espectacles ens allunyarem de les temàtiques relacionades directament amb la “discapacitat” a fi d’evitar que la inclusió de persones amb altres capacitats es vegi reduïda a la necessitat de comptar amb actors que interpretin “la discapacitat del personatge”. Al contrari, ens interessa que sigui el personatge (sense cap “discapacitat” descrita al text) qui creixi merces a les característiques físiques, sensorials i/o intel·lectuals de la persona que l’interpreta.