Emili Corral

Director, dramaturg i actor

Emili Corral és llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona el 2003 i fundador i director de la cia. de teatre inclusiu Diversitat Teatral.

Premiat a la convocatòria 2013 d’Art per a la millora social d’Obra Social “La Caixa” pel projecte artistic-pedagògic La última pirueta i Premi de públic i menció especial del jurat del Festival Mikro Akadèmia (2015) per la peça Mirades.

ENTREVISTA REVISTA ENTREACTE (Cristina Serrat, 26/06/2017)

Autor, director i productor de De la Miss a la mitad (2015-2017) i El sexe dels àngels (2010-2013) de la cia. Diversitat Teatral. També és autor d’Alícia, von boyage (Festival COS 2009), El principiant (2013), Momo (2014), inspirada en la novel·la homònima de Michael Ende, l’infantil de màgia argumentada Superamazing (2007) i les peces curtes Vi ranci (2017) i El futuro de los niños (2016)Actualment treballa com a guionista per Acto Seguido i professor d’iniciació a l’escriptura teatral a Butaca7.

En teatre ha treballat com actor amb Pep Pla, Àngel Amazares, Carles Bigorra, Joan Monells, Sílvia Molins i Ramón Ribalta. Durant més de deu anys (2002-2012) també es va dedicar professionalment a l’il·lusionisme.

En docència teatral, ha estat professor de teatre a Andi Down Sabadell i a la Fundació Catalana de Síndrome de Down. També ha col·laborat en projectes de teatre en l’educació amb la cia. Frec a Frec i en maig del 2017 es va incorporar a l’equip de direcció d’Alquimistes Teatre. A partir del novembre de 2018 s’ha incorporat com a professor de teatre a l’ACIDH (Asociación Catalana de Integración y Desarrollo Humano).

En cinema, ha treballat en els films Mi soledad tiene alas, de Mario Casas; Raval, Raval Morir sense morir de Toni Verdaguer i La Silla, de J. D Wallovits, i diversos curmetratgesEn televisió va participar com a actor secundari fixe a la sèrie Malsons S.L. de Sergi Canyelles i Eduard Solà i com actor de repartiment a La Riera, dir. Esteve Rovira i Kubala, Moreno, Manchón, dir. Kiko Ruiz i Abigail Schaaff.

Actualment, combina la seva feina de locutor i guionista amb la docència, la interpretació i la producció dels projectes de Diversitat Teatral.