No em diguis reina

No em diguis reina és una road movie teatral que narra el viatge agitat d’una princesa que no vol ser reina, pels indrets més foscos i marginals del seu reialme: un país distòpic habitat per personatges estrafolaris, egoistes i miserables.  Una comèdia negra que ens presenta un sistema esgotat i decadent i ens pregunta si, per canviar-ho, estem disposats a renunciar als nostres privilegis.  ​

No em diguis reina és el quart espectacle de Diversitat Teatral, on seguim apostant per la inclusió d’artistes amb diversitat funcional. Una peça on el treball d’artistes diversos no és una concessió, si no una característica més de les intèrprets i un valor afegit en la posada en escena. 

«Amb aquest espectacle hem volgut posar de relleu la contradicció que ens suposa escollir entre els privilegis personals i les necessitats col·lectives. Presentem un reialme imaginari, amb un sistema de govern dominat per una burocràcia inflexible que, enlloc de facilitar l’accés als recursos als seus súbdits, esdevé un filtre que els allunya del poder establert i només permet passar als privilegiats i espavilats que coneixen el complex funcionament de la maquinària de l’Estat. 

En aquest context es troba la protagonista, una princesa que rebutja el seu estatus però, davant la possibilitat de perdre els seus privilegis haurà de respondre la mateixa pregunta que llancem al públic: estem disposats a perdre els nostres privilegis per millorar el conjunt de la societat?» 

Emili Corral, autor.

Fitxa de l’espectacle

Repartiment: Judit Saula, Glòria José, Pep Muñoz, Míriam Aguilera i Marc Vidal.

Text: Emili Corral

Direcció: Emili Corral i Glòria José

Asistència de moviment: Jordi Cortés i Laura Mestres.

Vestuari: Glòria José

Sastreria: Max Montlleó i Ignasi Vila.

Disseny d’il·luminació i cap tècnic: Llorenç Parra.

Espai escènic: Miquel Ruiz

Fotografia: Joan Gasto

Vídeo: Esteban Crucci

Cartell: Albert Rodríguez

Comunicació: Valeria Fernández

Una producció de Diversitat Teatral, amb el suport de L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arst en Viu, Ajuntament de Sabadell.